
Jadłospis


Poniedziałek
Śniadanie:
I. Płatki jaglane na mleku z bananem.
II. Kanapki z masłem, białym serem i powidłem śliwkowym.
Zupa:
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
II danie:
Potrawka z indyka z kaszą orkiszową, surówka z kapusty modrej z jabłkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek:
I. Kanapka z sałatką jajeczną z szynką drobiową.
II. Sałatka owocowa w kubeczku.
Wtorek
Śniadanie:
I. Kasza kukurydziana na mleku z musem truskawkowym.
II. Kanapki z pastą jajeczną.
Zupa:
Zupa jarzynowa z kalafiorem i brukselką.
II danie:
Gulasz z polędwiczki wieprzowej z kolorową papryką i makaronem świderki.
Podwieczorek:
I. Bułeczka drożdżowa z jabłkiem i cynamonem.
II. Lody jogurtowo-owocowe.
Środa
Śniadanie:
I. Płatki orkiszowe na mleku ze śliwką duszoną z miodem.
II. Kanapki z wiórkami żółtego sera, roszponką i pomidorem.
Zupa:
Zupa pomidorowa z ryżem.
II danie:
Podudzia z kurczaka pieczone z ziołami, ziemniaki z wody z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą.
Podwieczorek:
I. Ciastko owsiane.
II. Koktajl owocowy na maślance.
Czwartek
Śniadanie:
I. Kanapki z masłem, gotowaną szynką drobiową, pomidorem i papryką żółtą, kawa zbożowa na mleku.
Zupa:
Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
II danie:
Ryba z brokułem i marchewką, kasza jaglana, buraczki.
Podwieczorek:
Sernik z brzoskwinią i musem owocowym.
Piątek
Śniadanie:
I. Płatki ryżowe na mleku, z malinami na ciepło.
II. Kanapka z masłem i pastą z makreli i warzyw.
Zupa:
Barszcz ukraiński z ziemniakiem, fasolą i śmietaną.
II danie:
Pierogi ruskie, surówka z modrej kapusty lub kapusty kiszonej.
Podwieczorek:
I. Orkiszowe racuszki z jabłkami.
II. Mix owoców świeżych.
