
Jadłospis


Poniedziałek
Śniadanie:
I. Kawa zbożowa na mleku, kanapki z masłem.
II. Jajecznica ze szczypiorkiem.
Zupa:
Krem z marchwi.
II danie:
Indyk pieczony z warzywami z musem z jarzyn, ziemniaczane łódeczki, surówka z sałaty rzymskiej.
Podwieczorek:
I. Bułeczka drożdżowa ze śliwką, żurawiną i cynamonem.
II. Koktajl mleczno-owocowy z bananem.
Wtorek
Śniadanie:
I. Kasza orkiszowa na mleku z cynamonem i śliwką.
II. Kanapka z pastą jajeczną z zieleniną (rzeżucha, szczypior, koperek).
Zupa:
Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną.
II danie:
Paluszki rybne i frytki z piekarnika, sos jogurtowo-koperkowy do frytek, surówka z sałaty, fasolką szparagową z wody.
Podwieczorek:
I. Jabłko pieczone, faszerowane twarogiem z miodem i żurawiną.
II. Kanapka z wędliną drobiową i sałatą.
Środa
Śniadanie:
I. Jaglane na mleku z żurawiną suszoną i jabłkiem.
II. Kanapki z masłem i podsuszaną wędliną drobiową, sałata karbowana.
Zupa:
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
II danie:
Gołąbki z mięsem i ryżem, sos pomidorowy.
Podwieczorek:
I. Ciasto biszkoptowe z jabłkami.
II. Mix owoców w kubeczku.
Czwartek
Śniadanie:
I. Zupa mleczna z makaronem.
II. Kanapka z białym serem, rodzynkami i dżemem.
Zupa:
Zupa krem z młodych jarzyn śmietany i tymiankiem.
II danie:
Kurczak duszony w jarzynach, ryż basmati, surówka z młodej kapusty.
Podwieczorek:
I. Kanapka z pastą warzywną.
II. Ciastko owsiane, kompot owocowy.
Piątek
Śniadanie:
I. Kakao na mleku z miodem, bułka z masłem.
II. Twarożek szczypiorkowy, pomidor.
Zupa:
Krem z dyni na wywarze jarzynowym, grzanki.
II danie:
Łosoś pieczony z kolorowymi cząstkami papryki, ziemniaki z wody, zielona sałata.
Podwieczorek:
I. Muffinka z jabłkiem i rodzinkami.
II. Deser jogurtowy z chia i owocami.
