Jadłospis
Poniedziałek
Śniadanie:
I. Płatki kukurydziane na mleku z owocami leśnymi.
II. Kanapka z masłem, pastą z tuńczyka i kiszonym ogórkiem.
Zupa:
Zupa fasolowa z ziemniakami.
II danie:
Pulpeciki drobiowe w sosie z ryżem i buraczkami.
Podwieczorek:
I. Ciasto ucierane z tartymi jabłkami.
II. Koktajl marchewkowo-owocowy.
Wtorek
Śniadanie:
I. Płatki owsiane na mleku z rodzynkami.
II. Kanapka z pastą warzywną.
Zupa:
Rosół drobiowy z jarzynami, kaszą jaglaną i mięsem z kurczaka.
II danie:
Naleśniki z białym serem, cukrem, prawdziwą wanilią i rodzynkami.
Podwieczorek:
I. Budyń czekoladowy z wiśniami, biszkopty.
II. Mix owoców sezonowych.
Środa
Śniadanie:
I. Płatki jaglane na mleku z gotowanym jabłkiem i cynamonem.
II. Kanapka z masłem, serem żółtym i czerwoną papryką.
Zupa:
Zupa brokułowa z makaronem literki.
II danie:
Schab pieczony w piekarniku, ziemniaki z wody, kapusta kiszona, kompot owocowy.
Podwieczorek:
Pizzerinka z warzywami, mozzarella i szynką drobiową.
Czwartek
Śniadanie:
I. Kasza manna na mleku z malinami.
II. Kanapka z masłem, szynką z indyka, sałatą i pomidorem.
Zupa:
Krem z cukinii, koperkiem i groszkiem ptysiowym.
II danie:
Pierś z kurczaka duszona w jarzynach, ziemniaki z wody z koperkiem, surówka z sałaty lodowej z kukurydzą.
Podwieczorek:
I. Kisiel z tartym jabłkiem.
II. Muffinka marchewkowa z owocami i kremem jogurtowym.
Piątek
Śniadanie:
I. Kakao na mleku z miodem bułka z masłem.
II. Twarożek z cebulką, koperkiem i pomidorem.
Zupa:
Zupa jarzynowa z makaronem.
II danie:
Ryba pieczona w folii z masłem i koperkiem, ziemniaki puree, surówka z mieszanki sałat.
Podwieczorek:
I. Cukiniowa muffinka czekoladowa z gruszką i migdałami.
II. Lody jogurtowo-owocowe.